Foarte sănătos; Este o sursă bună de acid folic, asigură 1/5
din necesarul zilnic.
Ingrediente:
500ml supă de pui
fierbinte
250g de orez cu bobul
lung
300g carne de curcan
fiartă, tăiată cubuleţe
250g de spanac tânăr
2 morcovi, tăiaţi
fâşii subţiri
1 linguriţă ulei de
susan
1 linguriţă seminţe
de susan prăjite
2 linguri de ulei
vegetal
4 ouă
2 linguri sos de
ardei iute
Mod de preparare:
1. Se toarnă supa de pui într-o cratiţă şi se aduce la
punctul de fierbere. Se adaugă orezul şi carnea de curcan, se aduce din nou la
punctul de fierbere şi se lasă la fiert 12-15 minute, până ce supa s-a
absorbit, iar orezul s-a înmuiat.
2. Între timp, se pune spanacul într-o strecurătoare şi se
toarnă deasupra un ibric de apă fierbinte, ca să se înmoaie uşor. Se ţin
spanacul şi morcovii separaţi, dar se amestecă ambele cu ulei şi seminţe de
susan.
3. Se acoperă orezul cu un capac şi se lasă să se odihnească
vreo două minute. Între timp, se încinge uleiul vegetal într-o tigaie de teflon
la foc iute. Se prăjesc ouăle ochiuri.
4. Se pune orezul în castroane mari şi se aranjează spanacul
şi morcovii deasupra. Se aşază în fiecare bol un ou prăjit şi o lingură de sos
de ardei iute. Se serveşte imediat.
5. V.N. per porţie: 537 kilocalorii, 39g proteine, 60g
carbohidraţi, 17g grăsimi, 4g grăsimi saturate, 3g fibre, 5g zahăr, 1,33g sare
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu